
Huoneistoanturi kerää mittaustietoa lämpötilasta ja kosteudesta.
Anturin pariston kesto on 14 vuotta.
Kerrostaloissa on yleensä sekä kylmiä ja kuumia asuntoja, mutta taloyhtiöitä lämmitetään usein kylmimmän asunnon mukaan asukaspalautteista johtuen. Tällöin muissa huoneistossa kärsitään kuumuudesta ja kuivasta ilmasta, jolla on vaikutusta sekä asumisviihtyvyyteen että terveyteen. Samalla taloyhtiössä tuhlataan sekä energiaa että rahaa. Lisäksi aikaa tuhraantuu turhien huoltokäyntien tilaamiseen ja lämmityksen vikapaikkojen etsimiseen. Nämä haasteet johtuvat usein siitä, että taloyhtiön hallinnoijilta puuttuu näkyvyys talon lämpötasapainoon, talossa on käytössä vanhanaikaiset lämmitysjärjestelmät ja lämmitystä ohjataan säätökäyrällä.
Taloyhtiöiden perinteisen lämmityksenohjauksen eli säätökäyrän merkittävä haaste on se, ettei se pysy perässä sääolosuhteiden muutoksissa. Perinteinen lämmityksenohjaus ei myöskään huomioi rakennuksen sijaintia tai rakennusmateriaalia.
Anturin pariston kesto on 14 vuotta.
Taloyhtiön hallinnoijat saavat näkyvyyden eri rappujen, kerrosten ja huoneistojen sen hetkisiin lämpötiloihin kuin myös historiadataan.
”Sen sijaan, että tilaamme turhia huoltokäyntejä ja kalliita mittauksia, pystymme nyt heti Tunesmartin avulla todentamaan vikapaikan ja saamaan lämpötasapainon kuntoon taloyhtiökohtaisella tuella.” Teemu Saarikivi, ylläpitopäällikkö HASO.
Lue asiakastarina >
Tunesmartin teknologia toi hyvän muutoksen kiinteistön vanhaan lämmityksen ohjausjärjestelmään.
Tunesmartissa meidät vakuutti palvelun joustavuus ja rakennusautomaation laajennusmahdollisuudet
pidemmällä aikavälillä." Taloyhtiön hallituksen jäsen.
Lue asiakastarina>
”Tunesmartin avulla voimme asettaa halutun tavoitelämpötilan ja seurata sen toteutumista asuntokohtaisesti. Lämmönkulutus on laskenut huomattavasti aiempaan verrattuna. Syyskuussa Pitäjänhovissa lämpötilakorjattu kulutus oli 28,9 % ja Pitäjänpuistossa 16,4 % pienempi kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.” Oskari Laine, isännöitsijä
Lue asiakastarina
1. Miten lämmönkulutuksemme on muuttunut vuosien aikana?
2. Onko meillä käytössä vanha lämmitysjärjestelmä ja säätökäyrään perustuva lämmitys?
3. Onko talon lämmönkulutus optimoitu?
4. Onko meillä kyvykkyyttä seurata kaukolämmön kulutukseen liittyviä piikkejä?
5. Osaammeko ennakoida tulevia lämmityskuluja?
6. Onko meillä vastuut hallituksen jäsenten kesken - ketkä hoitavat taloyhtiön energia-asiat?
Lue lisää
1. Olemmeko määrittäneet tavoitteen sisälämpötilalle?
2. Pysymmekö asetetussa lämpötilatavoitteessa?
3. Keräämmekö tietoa huoneistojen lämpötiloista?
Nappaa tästä pidempi taloyhtiön energiatehokkuuteen liittyvä kysymyslista
Tärkeintä kerrostalon lämmityksessä olisi mitata sitä mitä halutaan säätää eli sisälämpötilaa. Useimmissa taloyhtiössä näin ei kuitenkaan ole, sillä perinteinen tapa säätää talon lämmitystä perustuu pelkästään ulkolämpötilan mittaukseen ja sisälämpötilan säätöä ohjataan parhaassakin tapauksessa vain patteritermostaateilla.
Lue lisää >
1. Vanhat lämmityslaitteet ja lämmityksen perinteinen ohjaamistapa säätökäyrällä
2. Liian korkea sisälämpötila
3. Väärä ja/tai oletusten mukaan säädetty lämmityksenohjaus
4. Lämpöhukkaa ei tunnisteta
5. Puutteellinen energiakulujen seuranta ja analysointi
6. Asukkaiden tiedottamisen ja osallistamisen vähäisyys
Lue lisää>
Taloyhtiön lämmityksen optimoinnin päivitys voidaan toteuttaa heti riippumatta muiden remonttien ajankohdasta. Lämmityksen optimointiin liittyviä päätöksiä ei kannata tehdä pelkästään laitteen elinkaaren perusteella. Kun kaukolämpöä ohjataan älykkäästi, siitä saatavat säästöt voivat olla isommat kuin mitä nykyisen laitteen laskennallinen elinkaariarvo on. Jos lämmityksen vaihtaa älykkääseen järjestelmään, 10-20% säästöt ovat nähtävissä heti.
Älykkään lämmityksen optimointijärjestelmän käyttö ei vaadi erityistä käyttöä. Älykkään lämmityksen algoritmit toimivat automaattisesti, ja toimittaja valvoo, että kaikki toimii suunnitelmien mukana.
Rakennusautomaatio kytkeytyy taloyhtiön nykyiseen talotekniikan infrastruktuuriin, kuten lämmönjakopakettiin, poistoilmakojeisiin, taloyhtiösaunoihin yms. Talossa on lämmönjakohuoneessa kosketusnäytöllinen keskusyksikkö. Pääasiassa kaikki toimintojen käyttö tapahtuu nettiselaimella. Kiinteistöön ei tehdä rakenteellisia muutoksia, vaan rakennusautomaatio nykyaikaistetaan.
Tunesmartin huoneantureiden pariston elinikä on 14 vuotta. Tämä on aika lailla nykyisten rakennusautomaatiojärjestelmien elinikä.
Tunesmart-palvelun mukana asiakas saa itselleen kumppanin, jolla on kokemusta talotekniikasta yli 20 vuoden ajalta ja joka tukee taloyhtiötä tulevaisuuden talotekniikan vaatimuksissa ja tarpeissa.
Asennamme Tunesmartin taloyhtiöösi maksimissaan 3 päivässä, riippuen taloyhtiöstä päivitys voi onnistua myös yhdessä päivässä.
Saat Tunesmartin käyttöösi noin kuukauden kuluessa tilauksesta.