Rattarinpolku

Asiakastarina:
Lisähyötyjä kiinteistönhallintaan datasta, älykkäästä lämmityksestä ja taloyhtiökohtaisesta tuesta

 

Data, älykäs lämmitys ja taloyhtiökohtainen tuki tuovat lisähyötyjä kiinteistönhallintaan 

HASO (Helsingin Asumisoikeus Oy) on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, joka tarjoaa asumisoikeusasuntoja helsinkiläisille. HASOlla on käytössä Tunesmart Energia-paketti* kohteissa Rättälinpolku 1 sekä Kaphorninkatu 4.  

Näkyyyttä kiinteistön olosuhteisiin ja älykästä lämmitystä
”Kiinteistönhallinnan ala on muuttunut digitaalisuuden ja teknologian kehittyessä, ja samalla asukkaiden vaatimukset ovat kasvaneet”, kertoo HASOn ylläpitopäällikkö Teemu Saarikivi. Saarikivi vastaa HASOlla kiinteistöjen ylläpidon ja korjaustoiminnan kokonaisuuden hallinnasta ja kehittämisestä. 
 
HASOlla kiinteistönomistajana on tärkeää saada tietoa koko kiinteistön sekä eri huoneistojen olosuhteista, erityisesti lämpötilasta ja kosteudesta.

HASO Saarikivi”Saimme Tunesmartin mukana rakennusautomaation ja pilvipalvelun, jotka antavat meille näkyvyyden kiinteistön olosuhteisiin sekä älykkään lämmityksen optimoinnin. Nämä yhdistettynä asiakastukeen ratkaisevat useita talotekniikkaan ja asumiseen liittyviä ongelmia, joihin on aiemmin tuhlattu aikaa ja rahaa”, sanoo Saarikivi ja toteaa Tunesmartin tulleen HASOlle tarpeseen.

Kokemus ja nopeus vakuuttivat 
Kiinteistöille tarjottavien lämmityksen tehostamisratkaisujen markkina on kilpailtu ja HASO seuraa markkinaa tiiviisti. ”Olemme teknisesti valveutuneita, tunnemme hyvin eri lämmitysratkaisut ja talotekniikan mahdollisuudet, joita myös koko ajan testaamme”, kertoo Saarikivi. 

Tunesmartissa HASOn luottamusta nosti palvelun taustalla olevan emoyhtiö Fidelixin kokemus rakennusautomaatiosta.

”Onhan Fidelix omalla tavallaan yksi standardeista kiinteistöautomatiikan ohjaamisessa”, huomauttaa Saarikivi. 

Ostoprosessia ja tarjousta Saarikivi kuvailee selkeäksi ja asennusta tähtitieteellisen nopeaksi. 

Kokonaisuudesta lisähyötyjä
Tunesmartin tarjoama kiinteistöhallinnan sovellus tuo HASOlle rakennuksen 3D-visualisoinnin ja huoneistokohtaisen olosuhdenäkymän. Sovellus auttaa havaitsemaan kiinteistön ja huoneistojen lämpötilojen epätasapainon ja mahdollistaa kokonaisvaltaisen lämpötilojen hallinnan. 

Uskallan sanoa, että Tunesmartin kiinteistön hallintasovellus on tähän asti näkemistäni vaihtoehdoista ehdottomasti paras visuaalisuudeltaan ja datan osalta”,  vertailee Saarikivi kokemuksiaan.
Tunesmart Curves
Saarikivi painottaa HASOn saamia hyötyjä läpinäkyvyyden ja kokonaisuuden osalta:
”Sen sijaan, että tilaamme turhia huoltokäyntejä ja kalliita mittauksia, pystymme nyt heti Tunesmartin avulla todentamaan vikapaikan ja saamaan lämpötasapainon kuntoon taloyhtiökohtaisella tuella.”

Tulevaisuuden näkymät ja odotukset
Tunesmart-asennettiin Rättälinpolku 1:een toukokuussa 2023 ja Kaphorninkatu 4:een kesäkuussa. Rättälinpolussa löytyi heti kaksi selkeästi viileämpää asuntoa, jossa käytiin säätämässä patteriverkostoa.  
 
”Mielenkiinnolla odotamme tulevaa lämmityskautta ja lopullisia tuloksia Tunesmartin käytöstä. Olemme päässeet nyt tilanteeseen, jossa ei tarvitse enää miettiä pystymmekö säästämään lämmityksestä, sillä olemme tehneet voitavamme asian eteen”, toteaa Saarikivi. 

Saarikivi kertoo, että HASOlla seurataan tarkasti markkinoilla tapahtuvaa muutosta kiinteistöjen ylläpidon kustannusten nousussa. Samaan aikaan yhtiö on tuonut kohteitaan kehityksen eturintamalle ymmärtämällä digitaalisuuden ja datan merkityksen kiinteistönhallinnassa. Saarikivi uskoo, että tulevaisuudessa kiinteistöjen ja huoneistojen olosuhdehallinnasta tulee asumisen vakiovaruste ja talotekniikan ratkaisuja tullaan yhdistämään yhä arkisimpiin asumisen asioihin.   

 *Tunesmart Energia -paketti sisältää:
- kiinteistön huoneistoihin ja yleisiin tiloihin asennetut olosuhdeanturit

- tekoälyyn pohjautuvan lämmityksen automaattisen optimoinnin
- automaation etähallinnan
- kiinteistön hallintasovelluksen 3D-mallinnuksella kiinteistön olosuhde- ja historiatiedoista
- asukassovelluksen huoneiston olosuhdetietoihin 
- taloyhtiökohtaisen käyttökoulutuksen, asiakastuen, asennus- ja huoltopalvelun
- laajan talotekniikkaverkoston tuen

*****

Mietityttääkö  miten oma taloyhtiösi voisi tehostaa energiatehokkuutta ja säästää rahaa?  Energiatehokkuuteen ja talotekniikkaan liittyviä asioita ei kannata pohtia yksin. Sparraile näitä asioita Olli-Pekan kanssa ilmaisessa taloyhtiösi energiatehokkuuden arviointipuhelussa - varaa tähän aika kalenterista täältä.

OP Inget
Olli‑Pekka Inget

Myyntijohtaja
olli-pekka.inget@fidelix.com
p. 0400 521989
Tunesmart-palvelu, EcoGuard Finland 

Tilaa Tunesmartin uutiskirje tapahtumakutsuineen sähköpostiisi.